След като законът е слаб, а наказанията са почти никакви,

...
 След като законът е слаб, а наказанията са почти никакви,
Коментари Харесай

Кюрдски барон имал офиси за мигранти в София, Мажд Алгафари иска затвор за пришълците

 След като законът е слаб, а наказванията са съвсем никакви, кой ще го е боязън, пита арабистът 

Трафикът на противозаконни мигранти към и през България всеобщо и необезспокоявано се популяризира с десетки видеоклипове в Интернет, на които незаконно преминаващите демонстрират образно и се хвалят с триумфа си. Това откри следствие на журналиста от бТВ Марин Николов. 

Сниман е мъж, направил дупка в оградата на турско-българската ни граница. Надпис на арабски върху фрагмента гласи: " Оградата на границата е основана за лъвове. Продължаваме да я късаме ".

Това не е извънредно видео от секрети източници, а публичен рекламен клип в обществените мрежи.  Всеки може да види десетки като него, макар че противозаконният трафик на хора е закононарушение и планува затвор.

На екрана в съответната публикация на превозвачите на мигранти даже са оставили и български телефонен номер, с цел да може всеки, който желае да бъде превозен, да се свърже с трафикантите. 

Журналист от бТВ съумява да се свърже с " Кюрдския барон ". Той приказва с него на арабски. Казва му, че е в София и дружно със собствен родственик желае да замине за Германия и получава оферта – 5000 лв., с цел да излезе през Румъния. От диалога им излиза наяве, че трафикантът има даже два офиса в центъра на София. Хората му постоянно приемали парите от мигрантите и им давали дигитален код, който да оповестят, откакто към този момент са прекарани през граница до задачата им. Така, откакто чуят кода, хората от офиса превеждали парите на каналджиите за свършената работа. 

За сходен трицифрен код се приказва и в клип от обществените мрежи, в който превозвачи се хвалят по какъв начин са изкарали група мигранти през западната ни граница.

„ Не би трябвало да следим единствено каналджиите, а мигрантите. Трябва да стартираме да ги осъждаме поради това, че влизат нелегално в България “, разяснява в „ Тази заран “ по бТВ арабистът Мажд Алгафари.

„ Това, което се случва в България и метода, по който работи нашата страна, не е верен. Колко каналджии имаме хванати и наказани дейно за превозване на мигранти? Броят се може би на пръсти “, прибавя той.

След като законът е слаб, а наказванията са съвсем никакви, кой ще го е боязън, пита арабистът. 

„ Основните уредници на маршрута са в Турция. Имат си офиси и там. Те вземат пари от мигрантите, дават на индивида, който ги транспортира до София по 150-200 евро на човек, Този, който ги извежда от България, също получава пари “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР